Avrupa Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (EABCT) Tarafından Akredite Psikoterapist, Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (KDT) Tarafından Akredite Psikoterapist, Cinsel Eğitim ve Tedavi Araştırma Derneği (CETAD) Tarafından Akredite Cinsel Terapist olarak çalışmaktayım.

Özgeçmiş:

Samsun’da 1981 yılında doğdum. Samsun Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra tıp fakültesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde tamamladım. Psikiyatri uzmanlığı eğitimine 2007 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda başladım. İhtisas eğitimim sırasında Prof. Dr. Selçuk Kırlı ile depresyon ve anksiyete bozuklukları, Prof. Dr. Cengiz Akkaya ile bipolar bozukluk, Prof. Dr. Aslı Sarandöl ile dinamik yönelimli psikoterapi, sanat terapisi ve konsültasyon liyezon psikiyatrisi, Prof. Dr. Salih Saygın Eker ile şizofreni ve psikotik bozukluklar, Doç. Dr. Yusuf Sivrioğlu ile bilişsel davranışçı terapi ve geriatrik psikiyatri üzerine çalışma fırsatı buldum. Asistanlığım süresince özellikle bilişsel davranışçı terapi ve cinsel terapi ile ilgilendim ve bu dönemde psikoterapi eğitimlerime başladım. Çocuk ve ergen psikiyatrisi rotasyonum sırasında “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu” konusunda yoğun olarak çalıştım. Bu dönemde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu hastalığına olan merakım ile “Remisyondaki Bipolar Duygudurumu Bozukluğu Hastalarının, Erişkin Tip Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Ek tanısı Olup Olmamasına Göre, Bilişsel İşlevler Açısından Karşılaştırılması” adlı tezimi yayınladım ve psikiyatri uzmanı ünvanını almaya hak kazandım. Devlet hizmet yükümlülüğü görevimi Ordu Ünye Devlet Hastanesi’nde yaptıktan sonra Bursa’ya geri döndüm. Gemlik Devlet Hastanesi’ nde yaklaşık olarak 4 yıl psikiyatri uzmanı olarak çalıştım. Daha sonra Kasım 2019 itibari ile Bursa Nilüfer merkez ilçesinde kendi muayenehanemde hizmet vermeye başladım. İyi düzeyde İngilizce bilmekteyim.

Eğitim Geçmişi:

Cinsel Terapi Eğitimi: Cinsel Sağlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sultan Doğan yönetiminde 120 + 40 saatlik temel eğitim ve 40 saatlik süpervizyon, 2009-2011

Uygulamalı Temel Hipnoz Eğitimi: Uzm. Dr. Şeref Özer, 2009-2010

Temel Cinsel Terapi Eğitimi: Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD), 144 saat teorik ve 98 saat süpervizyon, 2013-2018.

Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi: Avrupa Kognitif ve Davranışçı Terapileri Birliği (EABCT) ve Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (KDT), Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, 450 saatlik teorik ve süpervizyon, 2012-2016

Duygu Odaklı Çift Terapisi Eğitimi: Prof. Dr. Cebrail Kısa, 84 saat, 2015-2016

Temel Aile Terapisi Eğitimi: Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, 60 saat, 2014-2015

ACT Kabul ve Kararlılık Terapisi Eğitimi, KDT Derneği, 2019.

ACT kurucusu Steven Hayes’ den 10 modül online terapi eğitimi, 2019-2020

ACT süpervizyonu Joe Oliver ve KDT Derneği 2020

Bireysel BDT süpervizyonları Prof. Dr. Burhanettin Kaya 2021

EMDR teorik eğitim, uygulama eğitimleri ve süpervizyonları Prof. Dr. Burhanettin Kaya 2021-2022

EMDR süpervizyonları Prof. Dr. Burhanettin Kaya 2023

Şema Terapi Eğitimi Prof. Dr. H. Alp Karaosmanoğlu 2022

Şema Terapi “Şema Mod Çalışmalarında Yaşantısal Tekniklerin Kullanımı” Klinik Psik. Ayşe Esra Ersayan

Şema Terapi Süpervizyonları Prof. Dr. H. Alp Karaosmanoğlu 2022-2023

Metakognitif Terapi Workshop Doç. Dr. Anıl Gündüz 2023

Şema Terapi “Yaşantısal Çalışmalar İçin İleri Teknikler” eğitimi Prof. Dr. H. Alp Karaosmanoğlu 2023

Şema Terapi “İmgeleme ile Yeniden Senaryolaştırma” eğitimi Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak Kasım 2023

Şema Terapi Süpervizyonları Prof. Dr. H. Alp Karaosmanoğlu 2024

Birçok ulusal ve uluslararası kongrede workshop katılımları bulunmakta olup özellikle KDTD, EABCT, CETAD kongrelerine katılım sağlamaktadır.

Dernek Üyelikleri:

  • Türkiye Psikiyatri Derneği
  • Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD)
  • Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (KDT)

Yayınları:

1) Akkaya C, Taşkapılıoğlu Ö, Gündüz C, Seferoğlu M, Hakyemez B, Kırlı S. Bipolar disorder with thrombophilia: A case report of possible association. Neurology Psychiatry and Brain Research 2008; 15(4): 175-8.

2) Gündüz C, Akkaya C, Deniz G, Cangür Ş, Kırlı S. Bipolar bozuklukta dönem süreleri üzerine sosyodemografik ve klinik özelliklerin etkisi. Anatolian Journal of Clinical Investigation 2012; 6(4): 251-5.

3) Akkaya C, Gündüz C, Cangür Ş, Eker SS. Attention deficit/hyperactivity disorder comorbid with bipolar disorder does not enhance cognitive impairment. 5th Biennial Conference of the İnternational Society for Bipolar Disorders, İstanbul, Turkey 14-17 March 2012

4) Gündüz GU, Parmak Yener N, Kılınçel O, Gündüz C. Effects of selective serotonin reuptake inhibitors on intraocular pressure and anterior segment parameters in open angle eyes. Cutan Ocul Toxicol 2018; 37(1): 36-40.

5) Gündüz GU, Parmak Yener N, Kılınçel O, Gündüz C. How does usage of serotonin noradrenaline reuptake inhibitors affect intraocular pressure in depression patients? J Ocul Pharmacol Ther 2018; 34(4): 354-9.

6) Birçok ulusal ve uluslararası kongrede sözlü ve poster sunumları bulunmaktadır.